Transportmanagement.be

Rent-a-racetrailer.com: trailers op maat van de autosport

 26/11/2013  Yannick Haesevoets  Economie
Rent-a-racetrailer.com: trailers op maat van de autosport

“Veel mensen zeiden dat het onmogelijk zou zijn, vooral in tijden van crisis, maar ik heb het gewoon gedaan en het is gelukt.” Nadat hij jarenlang actief was aan de managementzijde van de autosport en werkte met coureurs, teams, sponsors en importeurs, constateerde Ron Reinders de vraag naar transportoplossingen op maat bij raceteams. Daarop besloot hij zijn eigen onderneming op te zetten, Rent-a-racetrailer.com. Hij begon in 2009 met één trailer en heeft inmiddels twaalf trailers, die hij regelmatig aan teams in heel Europa verhuurt. “Teams willen flexibele transportoplossingen, zonder dat ze in eigen trailers hoeven te investeren, dus waren ze allemaal blij toen ze hoorden dat er een mogelijkheid was om trailers te huren. We zorgen ervoor dat de teams en de auto’s aankomen op de plaats waar ze moeten zijn, wat er ook gebeurt”, aldus Reinders.

Klanten van Rent-a-racetrailer.com zijn momenteel actief in het FIA World Endurance Championship inclusief de 24 Uur van Le Mans, de Blancpain Endurance Series, FIA GT, FIA WTCC en ETCC en de Ferrari Challenge. “We beschikken over verschillende trailers die plaats bieden aan tot zes auto’s, inclusief kantoorruimte en slaapgelegenheid, de mogelijkheid tot het bevestigen van tenten en noem maar op. “Ook bij de huurperiode is de flexibiliteit maximaal: teams kunnen kiezen voor een raceweekeinde, een week, een maand, een volledig raceseizoen of een kalenderjaar.”

“Zoals onze bedrijfsnaam al aangeeft, is het verhuren van racetrailers onze enige activiteit”, benadrukt Reinders. “Onze vloot is uitgegroeid tot de grootste van Europa en we hebben alleen actueel materiaal. Teams huren bij ons echter niet alleen de transporter, maar kunnen rekenen op een volledig mobiliteitsconcept. Wat er ook gebeurt, ons doel is om ervoor te zorgen dat auto’s en materiaal naar het circuit en weer terug komen. Dat betekent ook een unieke service bij bandenproblemen in 37 Europese landen, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Ook bij andere technische problemen doen wij al het mogelijke om ervoor te zorgen dat klanten zo snel mogelijk weer op weg kunnen.”