Renory breidt zijn locatie in Charleroi uit

 26/09/2019  Michel Buckinx  Multimodaal
Renory breidt zijn locatie in Charleroi uit

De multimodale specialist Renory heeft zijn hal in Charleroi met een derde uitgebreid. Ze beslaat nu 12.000 m2. De locatie versterkt hiermee verder zijn “multi(vier)modale” karakter, het geeft immers uit op de waterweg, het spoor, de weg en de handling van containers.

De Renory-locatie in Charleroi is de voorbije jaren al verschillende malen uitgebreid. Ze zag haar capaciteit verdubbelen en zelfs verdrievoudigen. Daarna kreeg ze er ook een containerterminal voor het spoor en een portaalkraan over de rivier bij. Olivier Stevens, gedelegeerd bestuurder van Renory, vertelt ons er meer over: “We zitten momenteel in de laatste uitbreidingsfase van de hal. Daar hoort nog een spoorwegterminal en een rolbrug bij. De hal is inmiddels 380 m lang en heeft een oppervlak van 12.000 m2. De opslagcapaciteit is toegenomen voor alle producten uit de staalindustrie, een van onze specialiteiten. De locatie is ook het vertrekpunt van spoorverbindingen naar zeehavens zoals Antwerpen en zal dat ook zijn voor aansluitingen van regio op regio, zoals de verbinding tussen Luik en China. Die verbindingen van regio tot regio zijn nog zinvoller. Zo is het voor een regio in Centraal-China bijvoorbeeld veel interessanter om goederen rechtstreeks te versturen of te ontvangen zonder steeds langs de haven van Shanghai te moeten passeren. We koesteren dus ambities op het niveau van dat type verbindingen.”

De ontwikkeling van de locatie van Renory is, met uitzondering van enkele veranderingen binnenin, gebeurd in samenwerking met de Autonome Haven van Charleroi. Eind oktober zal de vestiging volledig operationeel zijn en de containeractiviteiten worden begin volgend jaar opgestart. Renory houdt zich bezig met handling, opslag, stockbeheer, transport, verzending, enz. Al zijn eigen locaties (zeven in totaal, in Luik, Charleroi en Aubange) zijn multimodaal (weg, spoor, waterweg) en kunnen containers handlen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!