Renewi zet Transporeon in om supply chain te automatiseren

 12/02/2019  Claude Yvens  IT
Renewi zet Transporeon in om supply chain te automatiseren

Renewi zet het cloud-gebaseerde logistieke platform Transporeon in om een volumestijging van 50 % te verwerken. Die kwam tot stand door de fusie van Van Gansewinkel en Shanks.

De fusie waaruit Renewi ontstond, creëerde een bedrijf met 65 afvaloverslagpunten in de Benelux. Dagelijks verwerkt de Vrachtbeurs-afdeling van het bedrijf 650 orders met slechts vijf medewerkers, verdeeld over Nederland en België. Al die orders worden met behulp van walking floors, containerwagens en kippers van laadlocatie naar loslocatie getransporteerd. Renewi heeft toegang tot een groep van ruim 290 transporteurs variërend van eigen rijders tot transportbedrijven met meer dan 100 voertuigen.

In 2012 werden de expeditiewerkzaamheden gestroomlijnd dankzij de inzet van Transporeon, waar ook een stuk rapportage over de transporten aan is toegevoegd. Renewi haalt er ook retourritten vanaf. Sinds de logistieke integratie van Van Gansewinkel en Shanks lag de nadruk in eerste instantie vooral op de uitrol van Transporeon bij de Shanks locaties. 4PL coördinator Mark Meeuwissen: “We verzamelden alle transportgerelateerde data en goten die in templates. Vervolgens hebben we die samen met de eerste orders op de vrachtbeurs geplaatst en is de voortgang bekeken. Werken op de oude manier via aanmeldingen met Excel en deze manueel in de Vrachtbeurs plaatsen was te arbeidsintensief. De data van de templates is automatisch naar Transporeon door te zetten. Dit project is aan het begin van de zomer 2018 afgerond.

Nu ligt de focus op het uitrollen van de templates bij de oud-Van Gansewinkel locaties en op de uitrol van een nieuw ERP-systeem. “Is die uitrol gereed, dan volgt uiteraard een koppeling met Transporeon. Daarmee automatiseren we nog meer handelingen”, aldus Meeuwissen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!