Renewi koopt 97 DAFs en wil elektrische trucks kopen

 18/09/2018  Claude Yvens  Trucks
Renewi koopt 97 DAFs en wil elektrische trucks kopen

Renewi, die zich omschrijft als een waste-to-productbedrijf, heeft 97 nieuwe DAF-voertuigen gekocht. De technologische inspanningen van DAF Trucks om op termijn ook elektrische voertuigen te kunnen leveren, waren voor Renewi doorslaggevend.

Renewi investeert in een 400-tal nieuwe vrachtwagens voor Nederland en België, waardoor tegen eind maart 2019 ongeveer 90 % van het totale vrachtwagenpark zal bestaan uit Euro 5 en Euro 6 voertuigen. In België gaat het om 37 vuilniswagens CF340 FAG voor het ophalen van rolcontainers, 40 voertuigen CF410 voornamelijk FAS 6×2 met een containerafzet systeem, 3 inzamelvoertuigen CF410 FAQ 8×2 uitgerust met een hydraulische laadkraan en met een containerafzet systeem of met een kraakpers opbouw voor het ophalen van ondergrondse containers, 9 trekkers CF450 FT t.b.v. opleggers met een laadklep of met “walking floor” en 8 verschillende bakwagens die voorzien worden van een conventionele laadbak met laadklep en van een schuifzeil opbouw met meeneemheftruck.

Volgens Koen Van Braeken, Key Accountmanager bij DAF Trucks België, heeft Renewi (opnieuw) voor DAF Trucks gekozen omwille van de snelle oplevertermijn én van het commitment om ook in de toekomst in te zetten op elektrische vrachtwagens.

Lees alles over DAF Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!