Renault vernieuwt zowel de Master als de Trafic

 23/04/2019  Claude Yvens  Van
Renault vernieuwt zowel de Master als de Trafic

We hadden eigenlijk een nieuwe Master verwacht, maar Renault heeft twee hele gamma’s verjongd, zowel wat hun uiterlijk als wat hun motor betreft: de nieuwe Master en Trafic komen vanaf september 2019 op de markt.

Beide bedrijfsvoertuigen krijgen een nieuwe snoet en een nieuw interieur, terwijl ze met nieuwe rijhulpsystemen en motor zijn verrijkt. Maar alleen de Master komt in een elektrische ZE-versie.

Zowel de Master als de Trafic krijgen de nieuwe ‘oplichtende signatuur’ in C-vorm die nu het herkenningsteken van het merk Renault is. Die ‘signatuur’ strekt zich uit over het radiatorrooster dat beide modellen dichter naar elkaar toe brengt dan de vorige generatie deed.

Beide modellen hebben ook een vernieuwd interieur maar bij de Master is de evolutie het duidelijkst: een volledig nieuw dashboard met een perfect ingebouwd en centraal geplaatst navigatiescherm. De andere aanpassingen in de bestuurdersruimte zijn eerder van esthetische aard (versnellingspook, verchroomde bezettingen en nieuwe kleuren).

Wat motoren betreft, doet de Master beroep op een nieuwe 2.3l dCi-motor met dubbele turbo die tot 180 pk gaat en een koppel die tot 400 Nm heeft. De Trafic stelt zich tevreden met een nieuwe 2.0l dCi die tot 170 pk en 380 Nm klimt, met een turbocompressor met variabele geometrie. De Master doet beroep op een manuele of een gerobotiseerde versnellingsbak, naar keuze en beide met 6 versnellingen. Op de Trafic vinden we dezelfde handgeschakelde versnellingsbak terug en een automatische EDC6-bak met dubbele koppeling.

De Master daarentegen is de enige die in elektrische ZE-versie te verkrijgen is. Hij behoudt dezelfde aandrijflijn als de huidige versie (accupack van 33 kWh, elektrische motor 57 kW van de Renault Zoe). Renault laat weten dat hij een actieradius heeft van 80 kilometer in extreme omstandigheden en van 120 kilometer (gegarandeerd) in normale omstandigheden.

Lees alles over Renault Vans in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!