Renault Trucks wil het verbruik met 13% verminderen

 08/09/2015  TransportMedia  Trucks
Renault Trucks wil het verbruik met 13% verminderen

Renault Trucks heeft de lancering van zijn EDIT-project (Efficient Distribution Truck) aangekondigd. Dit project moet het verbruik van distributievoertuigen met 13% terugbrengen.

Renault Trucks houdt hiermee zijn ecologische/bezuinigingskoers aan. Nadat het de wereld vorig jaar liet kennis maken met zijn Optifuel Lab 2, komt Renault Trucks nu dus met het EDIT-project. Het Franse bedrijf is echter niet het enige dat zich voor dit project inzet, het omringt zich immers met zes partners, waaronder Michelin, Lamberet en Valeo.

Om die verbruiksvermindering van 13% te halen, zal het prototype – een Renault Trucks D Wide Euro 6 met koelopbouw – van de technologieën van die partners gebruik maken. Op een aantal domeinen zoals de aërodynamica van het voertuig en van de koelopbouw, de banden, … voert Renault Trucks bovendien een aantal verbeteringen uit. Het bouwt een systeem in dat de kinetische energie recupereert die vrijkomt bij het remmen. Maar ook andere onderzoekspunten worden bestudeerd, zoals een rijhulpsysteem dat anticipeert op het verspringen van de verkeerslichten en dat het zuinigste traject voor de vrachtwagen voorstelt.

Het einde van het project en dus ook de uitlevering van het voertuig zijn voorzien voor 2018 en zouden moeten leiden tot nieuwe afzetmarkten in de sector van de Europese distributievoertuigen.

Lees alles over Renault Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!