Renault Trucks Optifuel Challenge: de winnaars zijn bekend!

 11/09/2015  Yannick Haesevoets  News Transport
Renault Trucks Optifuel Challenge: de winnaars zijn bekend!

Renault Trucks BeLux verwelkomde eind augustus bijna 100 chauffeurs op de Optifuel Challenge. Dit evenement was bedoeld om de zuinigste chauffeur van 2015 te ontdekken. 

De nationale selectie voor respectievelijk België en Luxemburg vond plaats van 21 tem 23 augustus aan het Museum Ronde van Vlaanderen te Oudenaarde en van 28 tem 30 augustus bij Stoll Trucks te Leudelange, Luxemburg. Bijna 100 chauffeurs namen deel aan deze preselecties.

Alle chauffeurs moesten een vast parcours afleggen met een Renault Trucks T, International Truck Of The Year 2015. Om te bepalen welke chauffeur het parcours het beste heeft afgelegd, werd er niet alleen gekeken naar brandstofverbruik, maar ook naar efficiëntie, veilig weggedrag, anticipatie en correct gebruik van het voertuig.

De winnaars dit jaar zijn geen onbekenden. Voor België won Danny Das, Driver Supervisor bij Withofs Transport uit Lanaken, die vorig jaar de BeLux competitie won. En Gerald Sundermann, chauffeur bij Coca Cola Enterprises Belgium die vorig jaar tweede eindigde in de BeLux competitie, werd de winnaar in Luxemburg.

 

 

Lees alles over Renault Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!