Renault Trucks lanceert zijn voorspellend onderhoudscontract

 22/01/2020  Claude Yvens  Service
Renault Trucks lanceert zijn voorspellend onderhoudscontract

Start & Drive Excellence Predict is de naam van de nieuwe formule van het voorspellend onderhoudscontract van Renault Trucks. Op basis van de gegevens van het geconnecteerde voertuig, is dit een dynamisch onderhoudsplan die pannes voorkomt nog voor ze zich effectief voordoen.

Volgens Renault Trucks zou dit contract de stilstand van het voertuig met de helft kunnen verminderen. Met Start & Drive Excellence Predict wordt de planning van het onderhoud wekelijks bijgesteld in functie van de technische gegevens van het voertuig, die in realtime worden doorgegeven. Hierbij gaat het over een analyse van 80% van de onderdelen die bij slijtage of defect tot een immobilisatie van het voertuig kunnen leiden. Deze onderdelen worden geanalyseerd door een platform in Gent, dat gedeeld wordt met andere merken binnen de Volvo AB Group. Na analyse worden de gegevens doorgestuurd naar de concessiehouder. Op die manier krijgt de dealer informatie over de slijtage van bijvoorbeeld remblokken, koppelingsschijven of batterijen. De concessiehouder kan vervolgens de klant informeren mocht er abnormale of vroegtijdige slijtage worden vastgesteld. De gegevens kunnen dan gebruikt worden om een ideaal tijdstip te zoeken voor het onderhoud.

Renault Trucks rolt dit aanbod in eerste instantie (in de lente van 2020) uit voor de voertuigen van het T- en T-High-gamma. Later dit jaar wordt het ook beschikbaar voor de C- en K-gamma’s.

Lees alles over Renault Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!