Renault Trucks lanceert gerobotiseerde versnellingsbak met extra langzame kruipverhoudingen

 10/10/2017  Claude Yvens  Trucks
Renault Trucks lanceert gerobotiseerde versnellingsbak met extra langzame kruipverhoudingen

Anderhalf jaar na Volvo Trucks verrijkt Renault Trucks zijn aanbod voor het C- en K-gamma met een gerobotiseerde versnellingsbak met extra langzame kruipverhoudingen. Deze krijgt de naam  Optidriver Xtended.

Deze nieuwe versie die bestemd is voor het zwaar vervoer en/of bouw- en mijnbouwsector. De klant kiest naargelang zijn werkomgeving tussen een of twee bijkomende verhoudingen, die voor de eerste versnelling worden geplaatst. Hiermee kan de chauffeur zijn voertuig verplaatsen met een snelheid tussen 0,7 en 2,0 km/u. Dit kanook met zware belasting en/of op een steile helling. Bijkomend voordeel is dat de koppeling minder zwaar wordt belast.

De langzame versie met 13 verhoudingen (Over Drive*) richt zich tot klanten uit de bouw- en mijnbouwsector, klanten die zware transporten van meer dan tachtig ton uitvoeren en toepassingen die een langzame verplaatsing aan een constante snelheid vereisen, zoals strooimachines en straatvegers.

De extra langzame versie met 14 verhoudingen (Direct Drive en Over Drive*) is enkel verkrijgbaar op voertuigen met aandrijving op alle wielen en leent zich voor de extreme omstandigheden die men in groeven, mijnen, bossen en aardolie- en gaswinningsgebieden aantreft.

Lees alles over Renault Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!