Renault Trucks lanceert de T X-Road voor aanleveringen op de werf

 21/02/2018  Claude Yvens  Trucks
Renault Trucks lanceert de T X-Road voor aanleveringen op de werf

In de truckwereld is het een nooit eerder gezien initiatief: Renault Trucks lanceert een specifiek model voor aanleveringen op werven, maar de T X-Road is gebaseerd op een voertuig dat al eerder is gebruikt.

De T X-Road vertrekt namelijk vanuit een T 4×2-trekker van 460 pk die op 200 verschillende punten volledig is herzien en herbouwd, en dit in de gespecialiseerde werkplaats Used Trucks Factory van de Renault Trucks-fabriek in Bourg-en-Bresse. In zijn nieuwe configuratie wordt hij met stalen bumpers, sterkere opstaptredes en beschermingsroosters voor de koplampen uitgerust. Hij heeft 315/80-banden met een gemengd profiel en zijn bodemspeling is 60 mm hoger. Ook het binnenwerk is bijgewerkt, zo krijgt de gerobotiseerde versnellingsbak Optidriver een off road-modus en een handmatige gashendel.

Alle T X-Road 460-voertuigen krijgen een constructeursgarantie van ofwel een jaar, ofwel 120 000 km. Die garantie dekt alle incidenten met de motor, de versnellingsbak en de bruggen, en is gelinkt aan de Europese bijstand van Renault Trucks.

Lees alles over Renault Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!