[FOTO’S] Renault Trucks en MKR gaan een nieuwe partnerschap aan

 04/10/2016  Yannick Haesevoets  Trucks
[FOTO’S] Renault Trucks en MKR gaan een nieuwe partnerschap aan

Renault Trucks en MKR hebben zopas een overeenkomst ondertekend die een in 2010 opgestarte samenwerking nieuw leven inblaast. Voor deze gelegenheid werd de als rallyvrachtwagen geconfigureerde K520 MKR Adventure, die de zesde prijs in de wacht sleepte tijdens de laatste Dakar-rally, voorgesteld op de stand van de constructeur op het IAA-salon in Hannover.

Onlangs stelde MKR zich een nieuwe uitdaging door deel te nemen aan de Libya-rally (Marokko), de Dakar-rally en de Silk Way-rally, drie nieuwe wedstrijden waarin de vrachtwagens in extreme omstandigheden op de proef gesteld kunnen worden.

Tegenwoordig is Renault Trucks vooral geïnteresseerd in deze off-road- en rally raid-activiteiten, aangezien MKR Adventure op extreem moeilijke terreinen evolueert, die de constructeur, onder meer dankzij zijn grote ervaring in Afrika, goed kent. Via dit partnerschap verrijken de teams Renault Trucks en MKR elkaar wederzijds met technische en technologische kennis, vooral met betrekking tot de motoren en de aandrijflijn van de vrachtwagens.

De K520 4×4 MKR Adventure, bestuurd door Pascal de Baar, nam in 2016 deel aan de Dakar-rally (6e positie) en de Silk Way-rally (7e positie). Hij beschikt over 1050 pk en een koppel van 4200 Nm. In overeenstemming met de wetgeving bedraagt zijn topsnelheid 140 km/u.

????????????????????????????????

????????????????????????????????

renault-trucks-mkr_03

????????????????????????????????????

Lees alles over Renault Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!