Renault stelt elektrische en zelfrijdende toekomst voor op de BMS

 18/12/2018  Claude Yvens  Van
Renault stelt elektrische en zelfrijdende toekomst voor op de BMS

Tijdens de komende Brussels Motor Show zullen de bezoekers van de Renault-stand ondergedompeld worden in het toekomstbeeld rond leveringen in de stad. Naast het integrale gamma bedrijfsvoertuigen (met onder meer de elektrische versies), zal de Franse constructeur het prototype van de EZ-PRO voorstellen. Dit voertuig was eerder al in Hannover te zien.  

De Renault EZ-PRO (uitspreken als Easy-Pro) is een robotvoertuig dat ingeschakeld wordt voor last mile leveringen in de stad. Hij is samengesteld uit een zogenaamde autonome ‘pod leader’ en één of meerdere zelfrijdende robotauto’s, die vanzelfsprekend elektrisch worden aangedreven. Renault ziet het als een gedeelde oplossing tussen de verschillende professionals die in de stad moeten zijn: pakjesdiensten, handelaars, ondernemers en vertegenwoordigers. Het geheel wordt aangestuurd door een leidende pod waarin een ‘conciërge’ toekijkt of alles naar wens verloopt.

Naast deze futuristische oplossing zal Renault uiteraard ook het volledige gamma bedrijfsvoertuigen tentoonstellen, met de Master Z.E. als publiekstrekker. Het prototype werd twee jaar geleden voorgesteld. Het gamma bestaat voortaan uit voertuigen met een nuttig laadvolume van 8 tot 13 m³, in combinatie met een nuttig laadvermogen van 1 tot 1,1 ton in chassis-cabine uitvoering.

Lees alles over Renault Vans in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!