Renault Midlum voor Euro Trafic

 07/11/2012  Yannick Haesevoets  Economie
Renault Midlum voor Euro Trafic

De Henegouwse transporteur en leverancier van logistieke diensten Euro Trafic beschikt over een vloot van een honderdtal voertuigen van verschillende merken. Het bedrijf nam onlangs zijn eerste vrachtwagen van Renault Trucks in dienst: een bakwagen Renault Midlum 270.18 Heavy met Plywood opbouw en laadklep. Het voertuig wordt gebruikt voor distributie.

Lens Motor Charleroi zorgde voor het contract met de transporteur die vestigingen heeft in Heppignies en Thuin. “In het kader van een belangrijk contract met een operator van het gas- en elektriciteitsnet zocht Euro Trafic een voertuig dat gebruikt zou worden voor een regelmatige ronde op nationale schaal”, legt Cédric Tilmant, commercieel afgevaardigde bij Lens Motor Charleroi uit. “Dankzij zijn gerobotiseerde ZF Optitronic-versnellingsbak en emissies die voldoen aan de Euro 5 EEV-norm was Pascal Lenoble, Afgevaardigd Bestuurder van Euro Trafic, ervan overtuigd van de Renault Midlum een goede keuze is.”

De chauffeur die met het voertuig rijdt, is gewoon met een manuele versnellingsbak en had zijn twijfels over de gerobotiseerde versnellingsbak. Zijn twijfels verdwenen echter snel dankzij een specifieke opleiding en een praktijktest in het centrum van Charleroi. Na enkele weken dienst is hij dolblij met zijn nieuwe vrachtwagen. Voor extra comfort is de cabine uitgerust met airco en een Radio-CD met MP3 en Bluetooth.