Renault Master ZE, eerste grote 100% elektrische bestelwagen

 26/02/2018  Alex Gusta  Economie
Renault Master ZE, eerste grote 100% elektrische bestelwagen

Een jaar na de avant-premiere op het autosalon in Brussel is de Renault Master ZE klaar voor commercialisatie. Renault blijft dus bouwen aan zijn gamma 100% elektrische bestelwagens. De Master ZE is bijzonder geschikt voor last-mile leveringen en mikt ook op professionele gebruikers die te maken hebben met lage emissie zones (LEZ).

De Master ZE is gebaseerd op de voorwielaangedreven versies van de Master. Hij heeft een nieuwe generatie Lithium-Ion batterij van 33 kWh en een motor die 57 kW (76 pk) en 225 Nm koppel levert. Ondanks het lage vermogen, en dankzij het hoge koppel van de elektrische technologie, is dit voertuig volgens Renault perfect aangepast aan kleine stedentrips, met frequente stops en starts. De bestuurder beschikt over een multimediacentrum dat verbonden is met het R-Link Evolution systeem: Tom-Tom Traffic via spraakbesturing, beheer van autonomie, navigatie, lokalisatie van de oplaadpunten met ZE Trip…

De grote elektrische bestelwagen van Renault zal beschikbaar zijn in 6 versies om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van professionals. De vier bestelwagens bieden een nuttig volume van 8 tot 13 m³ voor een laadvermogen van 1 tot 1,1 ton. Daarnaast biedt Renault twee laadvloercabine (L2H1 – L3H1) aan die voorzien kunnen worden van een stijve ombouw, zoals een aluminium of polyesterkast, of zelfs een koelkast.

Aankoopprijs ‘batterij inbegrepen’

De Renault Master ZE kan de komende dagen besteld worden tegen een prijs die varieert van 59.600 € tot 63.800 €, BTW exclusief, maar wel batterij inbegrepen. Renault garandeert een echte autonomie van 120 Km en een oplaadtijd van 100% van 6 uur.

2018 – Essais presse Renault Master Z.E. et gamme VU électrique à Lisbonne

Lees alles over Renault Vans in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!