Renault lanceert Renault Energy Services

 09/10/2017  Redactie  Van
Renault lanceert Renault Energy Services

Groupe Renault kondigt de oprichting aan van een nieuw filiaal Renault Energy Services, met de bedoeling om zich te manifesteren in de energiesector en in de wereld van smart grids (intelligente elektriciteitsnetten).

Met de mentaliteit van een ‘start-up’ streeft Renault Energy Services ernaar te investeren in projecten rondom intelligent opladen (smartcharging), interacties tussen voertuig en elektriciteitsnet (vehicle to grid) en projecten met batterijpakketten die een tweede leven krijgen.

Bij smartcharging wordt het opladen van de auto afgestemd op de behoefte van de gebruiker en het aanbod elektriciteit dat beschikbaar is op het net. Er wordt maximaal opgeladen als het aanbod elektriciteit groter is dan de vraag, met name tijdens pieken in de productie van hernieuwbare ‘groene’ energie en op tijden dat het elektriciteitstarief het laagste is.

In de vehicle-to-grid systemen zijn de auto’s in staat elektriciteit te leveren aan het net tijdens verbruikspieken. Elektrische auto’s laden dus niet alleen intelligent op, maar kunnen ook dienen als tijdelijke opslagplek voor energie.

Zelfs na zijn ‘autoleven’ behoudt het batterijpakket van de elektrische auto een aanzienlijke opslagcapaciteit. Renault kan deze hergebruiken in minder veeleisende omgevingen, met name de stationaire energieopslag. Met dit tweede leven van de batterij is Renault tegenwoordig in staat te voldoen aan alle behoeften van energieopslag: van individueel huis tot kantoorgebouwen, bedrijfsgebouwen of universiteitsgebouwen of zelfs oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Lees alles over Renault Vans in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!