Renault gaat drie elektrische bedrijfsvoertuigen op de Chinese markt brengen

 18/10/2018  Claude Yvens  Van
Renault gaat drie elektrische bedrijfsvoertuigen op de Chinese markt brengen

Renault heeft een project bevestigd voor de ontwikkeling van elektrische lichte bedrijfsvoertuigen op drie niveaus voor de joint venture die het samen met Brilliance in China heeft opgezet.

Op 1 januari 2018 hebben Renault en Brilliance China Automotive Holdings Limited de joint venture Renault-Brilliance-Jinbei Automotive Company opgericht. Ze willen hiermee in 2022, onder de naam van de merken Jinbei, Renault en Huasong, 150.000 voertuigen verkopen. Er zijn zeven modellen voorzien, waarvan drie met elektrische aandrijving, en dit vanaf 2019.

Beide partners hebben onlangs met de provincie Liaoning een overeenkomst ondertekend voor een strategische samenwerking die de verkoop van deze LBV’s moet versnellen. “De stad Shenyang en de provincie Liaoning verbinden zich ertoe de automobielprojecten, de nieuwe energieën en R&D-activiteiten, de industriële ontwikkeling, het promoten van de plaatselijke leveranciers en de ontwikkeling van de producten te steunen”, verklaarde M. Tang Yijun, gouverneur van de provincie Liaoning.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!