Renault experimenteert met de EZ-Flex

 23/04/2019  Michel Buckinx  Van
Renault experimenteert met de EZ-Flex

Renault experimenteert momenteel met de EX-Flex, een geconnecteerd en compact elektrisch bedrijfsvoertuig. Hij is bestemd voor duurzaam gebruik bij leveringen in stedelijke omgevingen.

Voor die tests wordt de EZ-Flex aan verschillende professionals in Europa uitgeleend “om alle relevante gebruiksgegevens te verzamelen en zo beter te begrijpen wat precies nodig is bij het uitvoeren van dagelijkse stadsleveringen”, vertelt de constructeur.

Het voertuig is compact (3,86 m lang, 1,65 m breed, 1,88 m hoog) en biedt een laadvermogen van 3,3 m3 en een draaicirkel van 4,5 m en een laadhoogte van 760 mm. Renault benadrukt dat alles speciaal is ontworpen om aan de behoeften van de koeriers te voldoen: een brede toegang tot de bestuurdersruimte, een goed leesbaar en centraal dashboard, een goede zichtbaarheid op de voetgangers en de omgeving, en een eenvoudige bediening. De constructeur geeft nog aan dat de interface mens-machine diensten en apps voorstelt die aan het voertuig zijn gelinkt en dat er apps kunnen bijkomen die specifiek voor de verschillende beroepen en sectoren zijn bestemd. De actieradius van het voertuig bedraagt 100 km. Het experiment zou zo’n 2 jaar moeten duren. We merken nog op dat de EZ-Flex van 16 tot 18 mei op het Viva Technology-salon van Parijs wordt voorgesteld.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!