Frank Van Noyen (Transport Van Noyen) :“We verliezen uren op de Antwerpse ring”

 07/06/2017  Claude Yvens  Economie
Frank Van Noyen (Transport Van Noyen) :“We verliezen uren op de Antwerpse ring”

Het is met de mobiliteit in en rondom Antwerpen slecht gesteld. Transporteurs zijn het beu, en UPTR roept Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts op om echte oplossingen uit te werken.

“We verliezen uren op de Antwerpse ring”, stelt Frank Van Noyen van Transport Van Noyen. “De tunnels op de ring hebben niet voldoende capaciteit, waardoor het verkeer al van 06.30 ’s morgens tot 20.00 uur ’s avonds vastloopt. Ook de Liefkenshoektunnel is al verzadigd, zeker op de spitsuren. Overdag biedt die nog een beetje capaciteit. Het probleem is zo erg dat ook de nieuwe Oosterweelverbinding geen oplossing zal bieden. Die verplaatst het probleem alleen naar het Sportpaleis. De enige oplossing is een echte Grote Ring rond Antwerpen van Sint-Niklaas naar Kontich. Als transporteur rijden we liever 40 km om dan uren te verliezen in de files. Dat terzijde, is ook de verbinding van de Liefkenshoektunnel met de E17 op de lange baan geschoven en ondertussen is die uitweg al geblokkeerd door de nieuwe gevangenis die er gebouwd werd. Tenslotte wil ik er nog op wijzen dat het in Brussel geen haar beter is.”

UPTR vraagt derhalve aan Minister Ben Weyts om een vergadering te organiseren met de transportbedrijven om een aanpak uit te werken op korte en middellange termijn om die problemen op te lossen en Antwerpen in een competitieve positie te houden.

 

Lees alles over UPTR in onze Transport & Van In Belgium directory!