PUBLI-REPORTAGE > LAG Trailers: Belgische productie, wereldwijde ondersteuning

 20/12/2013  Claude Yvens  Trucks & Trailers
PUBLI-REPORTAGE > LAG Trailers: Belgische productie, wereldwijde ondersteuning

LAG Trailers uit Bree produceert al opleggers sinds 1948 en heeft sindsdien een toonaangevende rol in de oplegger- en aanhangermarkt. Het merk heeft zijn impact op de transportsector nooit verminderd. Wij meten de huidige toestand op bij de Limburgse trailerbouwer.

Het LAG-hoofdkwartier bevindt zich nog steeds te Bree, evenals de productie-eenheid. Het bedrijf is volledig uitgerust om de Beneluxmarkt te voorzien met standaard en speciale tankwagens, bulk- en brandstofopleggers. Dit geldt ook voor voertuigen voor de intermodale, bouw en distributiecluster. Gedurende de laatste maanden passeerden hier dan ook series en enkelingen voor de belangrijkste vervoerders van het land.

De know-how van het ondersteunend Belgisch-Nederlands-Chinees concern CIMC-BURG biedt hen daarbovenop de grootste wereldwijde kennis inzake tankwagens. Op die manier creëert LAG lokale opleggers met een historische en mondiale achtergrond.
De lokale vakmensen bouwen ondertussen voort op meer dan 65 jaar aan interne ervaring. De eigen las- en montagetechnieken in combinatie met de toegepaste accommodatie bevestigen de Belgische kwaliteit waarvoor het bedrijf bekend staat. De ervaren fabrikant garandeert bijkomend steeds een decennium aan werkplezier, bij elke nieuwe oplegger.

RVS-tankwagens

LAG trailers is al geruime tijd de Beneluxleider in bulk- en brandstofopleggers. Nu richt het zijn pijlen op de RVS-tankwagens voor verdere marktgroei, dit niet enkel nationaal, maar ook op Europees vlak.

De tankwagens evenals de intermodale opleggers genieten een enorme Europese belangstelling. De exportcijfers van beide clusters zijn exponentieel gestegen gedurende de laatste jaren. Het bedrijf concentreert zich hierbij op de voordelen op lange termijn van een lichte, modulaire oplegger met een lange levensduur. De bijkomende ondersteuning van het uitgebreide verkoops- en servicenetwerk is hierbij van doorslaggevend belang.

Modulaire opbouw

De Limburgse producent liep er niet mee te koop, maar innoveerde wel steeds op de achtergrond. De focus lag hierbij op betrouwbaarheid, veiligheid en economische efficiëntie.

Het bedrijf bouwt zijn opleggers modulair op. Het modulaire design verhoogt de flexibiliteit terwijl kosten en doorlooptijden verlagen. Een ander groot voordeel vindt men terug in de servicevriendelijkheid van de wagens. Een modulair opgebouwde tankwagen verlaagt servicetijd en kosten.

LAG streeft met deze oplossing naar een zorgeloze transportervaring voor zijn klanten tegen aantrekkelijke lifecycle costs.

Document PDF

Tagged With: lag

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!