PostNL opent twee bijkomende depots in België

 16/11/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics
PostNL opent twee bijkomende depots in België

PostNL heeft twee nieuwe distributiecentra geopend in Wommelgem en Namen. Tot nu toe organiseerde de pakjesvervoerder de distributie vanuit vijf lokale depots in Wilrijk, Vilvoorde, Sint-Niklaas, Roeselare en Sint-Truiden. Met de twee extra locaties wil het bedrijf niet alleen de groeiende volumes in de pakjesmarkt beter verwerken, maar ook Wallonië beter afdekken.

PostNL bezorgde in België in de eerste negen maanden van dit jaar ruim 30% meer pakketten dan in dezelfde periode vorig jaar. In Wallonië is het pakjesbedrijf sinds januari 2016 actief. De opening van een depot in Namen maakt een efficiëntere dienstverlening in het Franstalige landsgedeelte mogelijk. “De ligging draagt bij aan landelijke dekking voor heel België, wat de logistieke en operationele efficiëntie ten goede komt”, zegt Rudy Van Rillaer, managing director PostNL België..

“Met de opening van deze twee nieuwe depots spelen we in op de algemene groei van e-commerce en de volumegroei die we binnen PostNL kennen. Onze ambitie is om dé aanbieder van logistieke diensten te zijn in de Benelux. Dit jaar startten we al met food- en avondbezorging voor het grootste deel van de Belgische bevolking. De opening van deze 2 depots is weer een mooie stap in die richting”, voegt hij toe.

Volgens Van Rillaer kadert de opening van de twee extra depots ook in de voorbereiding op de drukste periode van het jaar, met name de Sinterklaas-, Kerst- en Nieuwjaarsperiode.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!