POM Limburg werkt aan pool voor logistieke medewerkers

 27/10/2017  Philippe Van Dooren  HR, News Logistics
POM Limburg werkt aan pool voor logistieke medewerkers

De provinciale ontwikkelingsmaatschappij POM Limburg en het Logistiek Platform willen de Limburgse bedrijven helpen om een pool van logistieke magazijniers op te richten. Die pool zou bestaan uit goed opgeleide magazijnmedewerkers zoals hef- en reachtruckchauffeurs, orderpickers, inpakkers, laders en lossers. De start is voor medio 2018 voorzien.

De Limburgse bedrijven met een logistieke activiteit zouden de medewerkers in de pool kunnen inhuren om piekperiodes op te vangen. Op minder drukke momenten komen de magazijnmedewerkers terug in de pool en kunnen ze ingeschakeld worden in andere bedrijven. Zo moeten ze hun personeelsbezetting efficiënter te organiseren. De pool is ook een middel om het tekort aan magazijniers te kunnen opvangen.

Volgens Kristel Cielen, expert Economisch Beleid en Logistiek bij de POM Limburg die het project leidt, zullen in eerste instantie de noden in kaart gebracht worden. Hiervoor wordt binnenkort een bevraging georganiseerd.

Het is de ambitie om de pool van logistieke medewerkers tegen medio 2018 op te starten. De pool zou in het eerste jaar met 20 mensen werken. Binnen de drie jaar moeten het er 150 worden.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!