Peter Somers start met SprintPack

 30/09/2015  Claude Yvens  News Logistics, Contract Logistics
Peter Somers start met SprintPack

Voormalig directielid van Bpost Peter Somers start in oktober met SprintPack, een bedrijf dat eCommerce oplossingen zal aanbieden aan Belgische en internationale bedrijven.

De belangrijkste functie is het beheren van de last mile naar consumenten over de hele wereld, maar ook logistieke diensten zoals opslag, pick & pack en returnmanagement, en informatica-ondersteuning van webshops behoren tot het pakket. Dat gebeurt aan de hand van een backofficesysteem waardoor klanten vanaf de eerste dag toegang krijgen tot 35 aanbieders van last mile oplossingen én afhaalpunten (zoals Kariboo! in België). Op die manier worden 192 landen bediend. Het aantal partners zal verder worden uitgebouwd.
Die software behoort tot de expertise die is opgebouwd door het team met Peter Somers, Marnix Bakker, Steven Schutter en Jan Kooyman die heel wat ervaringen hebben opgebouwd met ecommerce logistiek, vaak bij Bpost. Dat team wordt bovendien aangevuld met Maggie Li, ex-CEO van Bpost China en nu aan het hoofd van SprintPack China. Die vestiging start ook op in oktober (de VS volgt in 2016).
Voor de logistieke activiteiten krijgt SprintPack de ondersteuning van minderheidsaandeelhouder SD Group Logistics (bekend van Soditra Logistics, Sobeltax Distribution, Sotradis, Europa Belgium, DBP en Sodisoft) met magazijnen in Asse (20.000 m²), Nijvel (16.000 m²), Manage (6000 m²) en straks ook Fleurus (20.000 m²). De distributieactiviteiten vinden plaats in een afgebakende ruimte van 3500 m² in de vestiging van Europa Belgium aan de Vilvoordselaan in Brussel.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!