Peter Himpe (Volvo Trucks Belgium): “De leveranciers kunnen niet volgen”

 18/01/2018  Claude Yvens  Trucks
Peter Himpe (Volvo Trucks Belgium): “De leveranciers kunnen niet volgen”

Peter Himpe (Managing Director van Volvo Group Benelux) is bijzonder tevreden met de huidige toestand van de vrachtwagenmarkt, de financiële resultaten van Volvo Group en zijn eigen verkoopcijfers. Volgens hem wordt de markt afgeremd doordat het zo moeilijk is chauffeurs aan te werven en… doordat de leveranciers de onderdelen niet tijdig bij de constructeurs kunnen leveren.

“Onze levertijden zijn iets toegenomen, maar de toestand is allesbehalve dramatisch”, vertelt Peter Himpe. “Een voertuig dat vandaag is besteld, wordt in april geleverd. We zitten dus nog ver af van de 18 maanden levertijd waar we in 2007 mee te kampen hadden en hoogstwaarschijnlijk komt het ook helemaal niet zo ver. De belangrijkste oorzaak voor de lange levertermijnen ligt bij onze hoofdleveranciers, zoals Bosch, die de vraag niet kunnen volgen. Dat heeft natuurlijk ook een impact op onze kosten, aangezien de fabrieken vaker onderdelen per expres moeten laten leveren omdat ze die niet via de gebruikelijke kanalen aangevoerd krijgen. Volgens Himpe is het verschijnsel te wijten aan het feit dat de vrachtwagenmarkt het momenteel wereldwijd zo goed doet. Overal zijn de cijfers positief, ook in Zuid-Amerika.

Bij Volvo Trucks in België staat het jaar 2018 in het teken van alternatieve aandrijfsystemen. Zo verklaart commercieel directeur Siegfried Van Brabandt dat de verkoop van Volvo FM- en FH-trucks met een LNG-motor (gepland voor eind april) “minstens even belangrijk is als de lancering van de nieuwe FH in 2012”. En de komende maanden mogen we nog meer initiatieven verwachten.

Tot slot vertelt Peter Himpe dat de komst van Geely in het kapitaal van de Volvo Group een erg goede zaak was, aangezien een industriële aandeelhouder nu een financiële aandeelhouder vervangt. Maar het is nu natuurlijk nog te vroeg om te weten in welke mate Geely de strategie van de Volvo Group zal beïnvloeden.

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!