Pasec (Malle) stopt met productie standaardpalletten

 20/03/2019  Philippe Van Dooren  News Logistics
Pasec (Malle) stopt met productie standaardpalletten


Pasec in Malle gaat fors afslanken. De productie van standaardpalletten wordt stopgezet omdat ze al jaren verlieslatend is. De focus wordt verlegd naar de productie van maatpalletten en kisten. Van de 137 medewerkers kunnen er slechts 30 hun job behouden

Met een jaarlijkse productie van 3 miljoen pallets, dozen en kratten is Pasec naar eigen zeggen de grootste producent van houten palletten en ladingdragers in de Benelux. Het bedrijf is een onderdeel van de Nederlandse groep Faber Halbertsma. Die heeft in Malle ook het dochterbedrijf Packaging Partners, dat gespecialiseerd is in het zeewaardig verpakken van industriële goederen. Dat valt buiten de voorgenomen afslanking.

Volgens managing director Chris Martens dringt de herstructurering zich op omdat de concurrentie fors toeneemt en de marges slinken. De kosten kunnen niet meer gecompenseerd worden door een hogere productie.

Faber Halbertsma Group is een van de grootste Europese bedrijven voor houten verpakkingsproducten en palletpooling. De groep haalt met 840 medewerkers een omzet van 324 miljoen euro. Ze schrapte een paar dagen geleden de overkoepelende merknaam Pooling Partners. Elk van de dochterbedrijven gebruikt weer de eigen merknaam.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!