Partnership tussen PSA en FCA voor de lichte bedrijfsvoertuigen verlengd en uitgebreid

 07/03/2019  Michel Buckinx  Van
Partnership tussen PSA en FCA voor de lichte bedrijfsvoertuigen verlengd en uitgebreid

PSA en Fiat Chrysler Automobiles (FCA) hebben aangekondigd dat ze hun partnership voor lichte bedrijfsvoertuigen hebben verlengd, en wel tot 2023.

De nieuwe overeenkomst voorziet de voortzetting van de productie van de grote bestelwagens Fiat Ducato, Peugeot Boxer en Citroën Jumper. Maar daar komt nu ook de productie bij van complementaire versies voor de merken Opel en Vauxhall (die in 2017 door de PSA-groep zijn overgenomen). De Franse constructeur verduidelijkt dat “FCA en PSA willen inspelen op de verwachte stijging van de vraag. Daarom hebben ze beslist om de productiecapaciteiten van de locatie Sevel vanaf 2019 op te trekken, eventueel zelfs met nieuwe machines.” Op middellange termijn voorziet de overeenkomst ook een bijkomende productiecapaciteit voor de assemblage van bepaalde versies van grote bestelwagens voor de merken Peugeot, Citroën, Opel en Vauxhall.

De Sevel-locatie in Val di Sangro (Atessa, Italië) werd in 1981 in gebruik genomen. Er werken vandaag 6.200 mensen en het is de grootste productiefabriek in Europa.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!