Panalpina koopt versspecialisten Adelantex en AD Handling

 20/12/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics
Panalpina koopt versspecialisten Adelantex en AD Handling

Panalpina heeft het Belgische luchtvrachtbedrijf Adelantex en zijn zusterbedrijf AD Handling overgenomen. Beide zijn gespecialiseerd in de zogenaamde ‘perishables’. De laatste maanden deed de Zwitserse groep al acquisities in die sector om haar marktpositie in de verslogistiek te verbeteren.

In het voorjaar hield Panalpina zijn Global Perishables Network boven de doopvont. Sindsdien volgen de overnames elkaar op. In april kocht de groep Air Connection, een Kenyaanse luchtvrachtexpediteur gespecialiseerd in bloemen en groenten. In dat land bezat zij al het perishables-bedrijf Airflo. In september  volgden het Nederlandse  Interfresh op Schiphol en twee dagen nadien de luchtvrachtlogistiek van de Cool Chain Group in Duitsland.

Nu neemt Panalpina dus de Belgische bedrijven Adelantex en AD Handling over. Zij zijn actief  op de luchthavens van Brussel, Luik en Oostende, alsook die van Leipzig en Amsterdam. Ze zijn goed voor de import van 75.000 ton fruit-, bloemen-, groente- en vis via de Belgische luchthavens. Volgens Panalpina is het bedrijf in België marktleider in deze niche.

De groep neemt beide bedrijven over van de vier directeurs. Jozef Mergan, Kris Poels, Jellen Bosmans en Igor Vandyck. Zij krijgen verantwoordelijkheden binnen het perishable-netwerk van Panalpina, dat nu twintig landen beslaat.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!