Open Bedrijvendag: een gemiste kans

 09/10/2018  Claude Yvens  Opinie
Open Bedrijvendag: een gemiste kans

Het voorbije weekend hebben duizenden mensen in het kader van Open Bedrijvendag een of meerdere bedrijven bezocht. Na een jaar te hebben overgeslagen, deed ook Wallonië opnieuw mee, wat het succes van het evenement nog vergrootte.

Bij de 293 bedrijven die hun deuren openden, telden we echter slechts twee transportbedrijven (Transwest in Koolskamp en Van Moer Logistics in Zwijndrecht). Voor een sector die met imagoproblemen kampt, is dat bitter weinig. Er bestaat geen enkel ander nationaal evenement met dezelfde impact dat de sector zou kunnen aangrijpen om zich van zijn beste kant te laten zien, om het grote publiek te tonen wat hij allemaal voor de gemeenschap doet, om uit te leggen welke fascinerende en boeiende carrières op kandidaten wachten of om een staaltje ten beste te geven van de inspanningen die de sector doet voor het milieu of de verkeersveiligheid.

Maar als elke onderneming elk voor zich en zonder enige samenhang handelt, blijft het effect helaas beperkt. Een gecoördineerde actie, met een rode draad die bij elk deelnemend bedrijf terug te vinden was, had zelfs de aandacht van de algemene pers kunnen trekken, die immers uitgebreid over de Open Bedrijvendag 2018 heeft bericht. Een mooie uitdaging voor de beroepsfederaties voor de Open Bedrijvendag 2019!

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!