Opel bedrijfswagens, een nieuw elan

 23/01/2019  Hendrik De Spiegelaere  Economie
Opel bedrijfswagens, een nieuw elan

Met de reeds meermaals bekroonde Opel Combo Van kreeg het gamma bedrijfsvoertuigen bij Opel een nieuw elan. “Het is het eerste resultaat van de samenwerking binnen PSA”, verduidelijkt Wim Verloy, Manager Field Ops Customer Care & Aftersales van Opel Belgium.

“Nog dit jaar komt de nieuwe Vivaro en volgend jaar de nieuwe Movano, telkens gebaseerd op producten van de groep. Opel heeft daarbij een belangrijke rol, want het 120 jaar jonge Duitse merk is binnen de PSA-groep het competentiecentrum voor lichte bedrijfsvoertuigen en tevens alternatieve aandrijving.” Die alternatieve aandrijving wordt elektrisch, met nog dit jaar elektrische uitvoeringen van de Combo en de nieuwe Vivaro en later ook de Movano.

“Voor onze klanten in het segment lichte bedrijfsvoertuigen hanteren we een one-stop-shopping.”, vertelt Wim Calcoen van Opel Belgium. “Klanten hoeven zich slechts tot de dealer te wenden en die neemt het hele traject ter harte: het bestellen van een standaardproduct uit het zeer brede gamma van Opel, inclusief specifieke versies, of het overleg met een karosseriebouwer of inrichtingsspecialist voor het bouwen van een maatoplossing. 80 tot 85 % van het volume kan al geregeld worden via vaste partners voor de meest gebruikelijke varianten. In ieder geval geldt dat er voor de klant maar één gesprekspartner is en dat blijft ook zo voor het onderhoud en de opvolging van het voertuig. Onze dealers werden speciaal opgeleid voor het segment lichte bedrijfsvoertuigen en krijgen desgewenst nog extra steun van specialisten van Opel Belgium.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!