Ook Renault Trucks D krijgt flinke update

 22/01/2019  Claude Yvens  Trucks
Ook Renault Trucks D krijgt flinke update

De 2019-versie van de Renault Trucks D en D Wide distributietrucks beschikt ook over nieuwe Euro 6D-motoren. Verder zorgt een verbeterde aerodynamica voor een (beloofde) brandstofbesparing tot wel 7% in vergelijking met de vorige generatie.

Aan het uiterlijk van de D en D Wide cabine lijkt er niet veel te veranderen, maar om de luchtstroom te verbeteren is de aerodynamica van de Renault Trucks D en D Wide echter geoptimaliseerd. De trucks zijn uitgerust met nieuwe zijfenders en een nieuwe, verstelbare dakspoiler met twaalf instelbare posities.

De geoptimaliseerde DTI 5, DTI 8-motoren beschikken over de nieuwste generatie roetfilter (DPF) en over nieuwe motorsoftware. Alle motoren van de D en D Wide range (inclusief de DTI 11 dus) beschikken ook over een nieuwe roetfilter, een nieuw oliekoelsysteem en een low-flow waterpomp. Ze voldoen nu al allemaal aan de Euro 6 stap D-regelgeving die op 1 september 2019 van kracht wordt. Dit zorgt volgens Renault Trucks voor een nog verlaagd brandstofverbruik.

De Renault Trucks D en D Wide worden nu uitgerust met Adaptive Cruise Control (ACC) en met een instelbare snelheidsbegrenzer. De bedieningselementen voor beide systemen zijn direct binnen handbereik van de bestuurder geplaatst.

Lees alles over Renault Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!