Nortraffic ontvangt eerste Vector 1950MT-E koelgroep van Carrier

 05/02/2018  Claude Yvens  Andere leveranciers
Nortraffic ontvangt eerste Vector 1950MT-E koelgroep van Carrier

Nortraffic (Evergem) is de eerste Belgische transporteur die de nieuwe Vector 1950MT-E koelgroep van Carrier Transicold in ontvangst nam. Deze koelgroep heeft geen eigen dieselmotor meer, maar betrekt zijn vermogen via een PTO en generator-set van de voertuigmotor.

De Vector 1950MT-E is dus emissieloos en zeer stil. Hij is PIEK gecertificeerd. Wat de doorslag gaf was de mogelijkheid de unit te laten aandrijven door een Ecodrive generator-set. Die bestaat uit een hydromotor die wordt aangesloten op een door de truckfabrikant te monteren PTO en een generatorset die vermogen omzet naar 400V/50Hz. Dit vermogen is continu volledig beschikbaar, ongeacht het toerental van de voertuigmotor.

“De aankoop van deze elektrisch aangedreven koeltrailer met bi-temperatuur draagt niet alleen bij tot een verlaagd brandstof verbruik, het reduceert geluidsoverlast en draagt bij tot het gebruiksgemak van de chauffeurs. Bovendien voelen we ook de stijgende vraag vanuit de markt: klanten zijn bewust op zoek naar ecologische transportoplossingen”, zegt Dirk Desoete (Operations Manager bij Nortraffic). De elektrische koelgroep werd op een nieuwe Lamberet distributieoplegger door invoerder Matthys gemonteerd, en Volvo Trucks dealer Kant heeft een nieuwe FH 500 trekker uitgerust met een motor-PTO met DIN-aansluiting met wat nog vrije ruimte rechts aan het chassis, om de generatorunit te plaatsen.

Dirk Desoete : “Eerste stap naar elektrische vrachtwagens”

“Omdat we ervan overtuigd zijn dat elektrische energie dé driver bij uitstek wordt in de logistieke sector, stopt onze zoektocht naar een antwoord op het milieuvraagstuk niet hier! Binnen de Northfreeze Group zijn momenteel nog projecten lopende voor de installatie van drie windmolens op onze verschillende sites. En er werden reeds contacten gelegd voor de aankoop van de eerste elektrische vrachtwagens”, gaat Desoete nog verder.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!