Nissan verhoogt de productie van de Navara

 06/08/2018  TransportMedia  Van
Nissan verhoogt de productie van de Navara

De Navara van Nissan wordt voortaan ook in Argentinië geproduceerd. Argentinië is hiermee het 5de land dat de pick-up produceert. Dit is nodig om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar de pick-up wereldwijd.

Nissan laat weten aan een plan op middellange termijn te werken dat de verkoop van zijn lichte bedrijfsvoertuigen, waar de Navara deel van uitmaakt, tegen 2022 met 40% moet laten toenemen. De Navara wordt nu in Spanje, China, Mexico, Thailand en dus ook in Argentinië geproduceerd. De constructeur laat weten dat in 180 dagen 15 miljoen nieuwe eigenaars van de Navara pick-up zijn bijgekomen.

De Argentijnse fabriek Santa Isabel is een vestiging van de Renault/Nissan partneralliantie in Cordoba. Er zijn investeringen in de installaties van Cordoba voorzien voor een bedrag van 600 miljoen dollar, wat 3000 nieuwe banen zou moeten opleveren en de Alliantie de mogelijkheid zou moeten geven jaarlijks 70.000 voertuigen te produceren. Deze locatie zal de pick-up van één ton maken voor de partners van de Renault/Nissan-Alliantie en voor Mercedes-Benz, in het kader van de lopende samenwerking met Daimler.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!