Nissan onthult de NV300 Concept

 22/01/2019  Claude Yvens  Van
Nissan onthult de NV300 Concept

Op de Brussels Motor Show onthult Nissan een bestelwagen NV300 Concept met een binnenafwerking die speciaal is ontworpen voor stielmannen zoals timmermannen of schrijnwerkers. Dit prototype is de vrucht van de samenwerking tussen Nissan en Studio Hardie, een Britse ontwerpstudio.

In de laadruimte van de NV300 Concept steekt een eenheid voor een ingebouwde draagbare accu, die de naam Nissan Energy ROAM meekreeg. Die dient voor de werking van de instrumenten en levert een maximale elektrische aanvoer van 1 kW. De module bestaat uit afgedankte Nissan LEAF-accu’s die door een aluminiumkast van de weersomstandigheden worden afgeschermd. De accu kan ook worden opgeladen via zonnepanelen om op het dak van het voertuig te monteren. Een gelijkaardig concept voor de elektriciteitstoevoer werd eerder ook al bij de pick-ups Navara Dark Sky en Navara EnGuard voorgesteld. De Nissan Energy ROAM komt in Europa vanaf de lente op de markt.

In het busje vinden we ook ledverlichting terug, een ingebouwde computer met touchscreen, een draaistoel op rails die in de vloer zijn verankerd en intelligente en handige opbergmogelijkheden.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!