Ninatrans bestelt 10 Nikola waterstof-trucks

 04/12/2018  Claude Yvens  Economie
Ninatrans bestelt 10 Nikola waterstof-trucks

Ninatrans heeft als één van de eerste bedrijven in Europa een voorbestelling voor vrachtwagens geplaatst bij het Amerikaanse merk Nikola. CEO Benny Smets gelooft sterk in de waterstof-technologie voor lange afstand transporten.

Op korte termijn vertaalt de drang naar maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Ninatrans zich in de aankoop van LNG-trucks. Maar de transporteur uit Leuven kijkt verder en gelooft sterk in trucks aangedreven door waterstof. Toen CEO Benny Smets begin 2018 een voorbestelling bij Nikola plaatste was het om het vertrouwen uit te spreken in de ontwikkeling van deze technologie. Nu kondigt Nikola Motors aan dat ze tegen 2022/2023 in Europa een truck willen commercialiseren, en Ninatrans heeft zopas tien Nikola Tre trekkers besteld.

Benny Smets: “We geloven in deze technologie, vooral omdat waterstof-energie geen enkele co2 uitstoot heeft. We houden er vanzelfsprekend rekening mee dat deze trucks nog niet morgen in België en de rest van Europa zullen gaan rondrijden. Er dient nog een lange weg afgelegd te worden, onder andere voor het bouwen van de nodige waterstof-laadstations. Maar we kijken nu reeds reikhalzend uit naar de dag dat we met onze Nikola-trucks de baan op kunnen”

Be-Trans ook

Naar verluidt heeft Be-Trans uit Geel ook een Nikola Tre begin oktober besteld. Dat valt trouwens te lezen op het LinkedIn-account van zaakvoerder Bert Vranckx…

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!