Nikola Tre: nog enkele uren geduld…

 16/04/2019  Claude Yvens  Trucks
Nikola Tre: nog enkele uren geduld…

Morgen zal de Amerikaanse constructeur Nikola omstreeks 4.00 uur in de morgen (Belgische tijd) het eerste prototype onthullen van het model Tre bestemd voor de Europese markt. Transportmedia zal ter plaatse zijn met zijn (zeer) speciale afgezant.

In november laatstleden creëerde de Nikola Motor Company sensatie door aan te kondigen dat de constructeur een vrachtwagen op waterstof zou produceren die specifiek ontwikkeld werd voor de exportmarkten, waaronder Europa. Minstens twee Belgische bedrijven (Be-Trans et Ninatrans) hebben al een bestelling geplaatst voor tien exemplaren van een voertuig waarover we momenteel nog erg weinig weten, behalve dan de belofte van verbijsterende prestaties: een vermogen van 500 tot 1000 pk, een autonomie van 500 tot 1200 kilometer en alle technische voorzieningen om hem geschikt te maken voor autonoom rijden op niveau 5.

Nikola zou tevens de strategie onthullen in verband met de ontwikkeling van een netwerk servicestations na de ondertekening van een partnerschap met de Noorse onderneming Nel Hydrogen. De lancering van de Nikola Tre zal vergezeld gaan met demonstraties van het tanken van waterstof onder hoge druk (700 bar) in een servicestation dat in staat is tussen 2000 en 8000 kg waterstof te produceren per dag. Nikola kondigt overigens al aan dat ze zelf een Europees netwerk van bevoorradingsstations zullen ontplooien vanaf 2022 (de datum van de introductie van de Tre op het continent) en dat ze heel Europa zullen dekken in 2030.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!