Nieuwe Opel Movano vanaf mei verkrijgbaar

 29/04/2010  Claude Yvens  Economie
Nieuwe Opel Movano vanaf mei verkrijgbaar
Met de lancering van de nieuwe Movano steekt Opel zijn ambities niet onder stoelen of banken. Een uitgebreid gamma en de laagste verbruikscijfers zijn maar twee van de troeven die de Opel Movano uitspeelt en die het marktaandeel stevig moeten doen verhogen.
De Movano verschijnt in mei 2010 op de markt en zal verkrijgbaar zijn in drie van de vier koetswerklengtes, een van de drie dakhoogtes, met drie nieuwe 2.3 CDTI-motorversies (74 kW/100 pk, 92 kW/125 pk, 107 kW/146 pk) en twee gewichtsklassen (MTM van 3,3 en 3,5 ton). Naast de versies met voorwielaandrijving zullen er voor het eerst ook modellen met achterwielaandrijving leverbaar zijn.
 
De rest van het modelgamma wordt vervolgens snel geïmplementeerd met een totaal van meer dan 300 mogelijke varianten, die nagenoeg alle behoeften in het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen invullen. In de volgende fase lanceert Opel de voorwiel­aangedreven modellen met de geautomatiseerde manuele Easytronic-transmissie, de chassisversies met enkele of dubbele cabine en de platformcabines.

De nieuwe Opel Movano vestigt naar eigen zeggen ook nieuwe normen inzake onderhoudskosten: een oliewissel is pas vereist na 40.000 km of jaarlijks en de koelvloeistof gaat 160.000 km mee (voorganger: 120.000 km). Mede daarom liggen volgens Opel de onderhoudskosten een kwart lager dan bij zijn voorganger.

 
De nieuwe Movano is bovendien zeer zuinig. Met een totaal brandstofverbruik van 7,8 l/100 km (NEDC, New European Driving Cycle) en een overeenkomstige CO2-uitstoot van 203 g/km haalt de gesloten L2H2 bestelwagen met voorwielaandrijving en een vermogen van 92 kW/125 pk de beste waarden in zijn klasse.
 

Tagged With: Opel Movano

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!