Nieuwe Ford Ranger zuiniger en beter geconnecteerd

 23/01/2019  Claude Yvens  Van
Nieuwe Ford Ranger zuiniger en beter geconnecteerd

De nieuwe versie van de Ford Ranger (de bestverkochte pick-up van Europa) biedt een tot 9 procent lager brandstofverbruik en geavanceerde technologie voor connectiviteit en bestuurdersassistentie.

De ‘nieuwe’ Ranger wordt halverwege 2019 in Europa geïntroduceerd. Hij wordt leverbaar met de 2.0-liter EcoBlue dieselmotor. De bi-turboversie van deze motor is goed voor een vermogen van 156 kW (213 pk) en 500 Nm koppel, ofwel 13 pk en 30 Nm meer dan de huidige 3,2-liter TDCi dieselmotor. Er bestaat ook een versie met enkele turbo, goed voor 125 kW (170 pk) en 420 Nm koppel.

Beide motoren zijn te combineren met ofwel een met een handgeschakelde zesversnellingsbak of de nieuwe 10-traps automaat. In combinatie met de automaat staat de 2.0-liter EcoBlue dieselmotor garant voor een 9 procent lager brandstofverbruik, volgens Ford.

De Ranger is standaard voorzien van Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection, Intelligent Speed Limiter, . Active Park Assist is eveneens verkrijgbaar.

De nieuwe Ford Ranger introduceert nieuwe connectiviteitsvoorzieningen zoals de FordPass Connect on-board modem, die van de Ranger een mobiele Wi-Fi hotspot maakt met connectiviteit voor maximaal tien Wi-Fi apparaten. Het SYNC 3 infotainmentsysteem is ook van de partij.

Lees alles over Ford in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!