Nieuwe economische activiteiten in Liege Airport

 08/09/2015  TransportMedia  Contract Logistics
Nieuwe economische activiteiten in Liege Airport

De Société Wallonne des Aéroports (SOWAER), die sinds 2008 door de Waalse regering is aangesteld als promotor van de economische ontwikkeling, stelt de eerste ontsloten terreinen voor economische activiteiten rond de luchthaven van Luik ter beschikking van toekomstige investeerders.

Zo wordt Flexport City opengesteld voor activiteiten die gebruik maken van de luchthaveninfrastructuren en verbonden zijn aan het luchtvrachtvervoer. Het stelt voortaan 28 hectaren volledig uitgerust terrein voor, als uitgestrekte winkelcentra van telkens 2,5 tot 3 hectaren. Airport City komt dan weer in het teken te staan van de kantooractiviteiten en de activiteiten die verband houden met passagierstransport. Daar zijn vanaf januari 2016 zes volledig uitgeruste terreinen van 5,5 hectaren beschikbaar.

Het gaat in totaal over 470 bruto hectaren van nieuwe zones voor economische activiteiten, die volledig zijn uitgerust. Dit betekent dus dat 386 netto hectaren in de onmiddellijke omgeving van de luchthaven van Luik geleidelijk aan en tot 2031 door de SOWAER worden vrijgegeven.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!