Nieuwe Dachser oplossingen voor specifieke sectoren

 02/03/2016  Claude Yvens  News Transport, Economie
Nieuwe Dachser oplossingen voor specifieke sectoren

Dachser heeft een nieuwe centrale organisatorische eenheid opgericht: Corporate Solutions, Research & Development. Deze Corporate Unit moet de onderneming vooruit helpen met wereldwijde, logistieke oplossingen voor specifieke sectoren en de integratie van de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten.

Hoofd van de nieuwe Corporate Unit is de ervaren Dachser manager Stefan Hohm, hij leidde tot zeven jaar terug het logistieke centrum in Hof (Duitsland).

Hohm en zijn team zullen wereldwijd supply chains voor klanten in specifieke sectoren implementeren. Bovendien bundelt de Corporate Unit de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Dachser en werkt het hiervoor nauw samen met de Corporate Unit Corporate Development & Strategy en Corporate IT.

De unit is ook verantwoordelijk voor nieuwe en verdere ontwikkeling van value-added services, die het transport en de warehousing in het gestandaardiseerde Dachser netwerk (upstream of downstream) aanvullen. Dit geldt ook voor dedicated services voor speciale klanten, sectorspecifieke value-added services en premium services in het kader van leveringen aan de eindklant.

Dachser heeft in Europa reeds twee sectorspecifieke oplossingen uitgebouwd: Dachser DIY- Logistics en Dachser Chem-Logistics, die jaarlijks zes miljoen zendingen genereren.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!