Nieuwe controlemethodes bij Volvo Trucks

 07/09/2018  TransportMedia  Trucks, IT
Nieuwe controlemethodes bij Volvo Trucks

Volvo Trucks laat weten dat het nieuwe methodes gaat gebruiken om kritische onderdelen in real time te controleren en analyseren. Hiermee wil het potentiële stoornissen oplossen vóór die de activiteiten van de klant kunnen hinderen.

Meer precies gaat een nieuwe dienst voor het bandenbeheer de druk en de temperatuur in real time opmeten. Waarna de resultaten via een app kunnen worden geanalyseerd, zodat de uitvoerder en eigenaar langzaam leeglopende banden kunnen opsporen en potentiële klapbanden kunnen voorkomen, problemen die onverwachte stilstanden en hoge kosten met zich mee brengen. Door de druk en de temperatuur aangepast te houden, maakt de nieuwe service het ook mogelijk het brandstofverbruik te verminderen en de levensduur van de banden te verhogen. Deze dienst zal vervolgens op de Europese markten worden toegepast.

Voor een aantal klanten van de Gold-servicecontracten voert de Zweedse constructeur trouwens een pilootproject op nog veel andere onderdelen uit. Volvo bevestigt dat het mogelijk is om, door de gegevens van duizenden trucks in real time te controleren en analyseren, defecten van de onderdelen te voorspellen vooraleer ze zich voordoen en de klanten zo een optimale serviceplanning te bieden.

In een verdere fase voorziet Volvo Trucks om geleidelijk aan het machinaal leren in te voeren. Hiermee kunnen grote volumes gegevens van trucks worden verzameld en geanalyseerd, om dan te gebruiken voor onderzoek en ontwikkeling.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!