Nieuw bol.com fulfilment center is operationeel

 28/09/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics
Nieuw bol.com fulfilment center is operationeel

Het nieuwe fulfilment-center van bol.com in Waalwijk (Nederland) is na anderhalf jaar bouwen operationeel. Het biedt ruimte voor zo’n 1 miljoen verschillende artikelen (7 miljoen items totaal) en is ingericht om de leveringen nog sneller te organiseren. Daarom sorteert PostNL de items nu binnen het distributiecentrum zelf.

Het bol.com fulfilment center staat op het bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk, nabij de A59. Het heeft een grondoppervlakte van 50.000m2, wat te vergelijken is met acht voetbalvelden naast elkaar. Met de verdiepingen meegeteld is de totale vloeroppervlakte 135.000m2. De logistieke operaties worden gerund door Ingram Micro (het voormalige Docdata). Die stuurt ook het personeel aan. Het bedrijf is al sinds het begin van bol.com in 1999 – nu 18 jaar geleden – de fulfilment partner voor bol.com.

Het nieuwe DC onderscheidt zich onder andere doordat bol.com en PostNL de fulfilment en sortering onder één dak hebben georganiseerd. De pakjesleverancier sorteert in het DC en bezorgt rechtstreeks vanuit de locatie. Hierdoor kan de tijd tussen bestellen en bezorgen verkort worden.

Vanuit Waalwijk vertrekken de bestellingen naar de klanten in zowel Nederland als België. Volgens Huub Vermeulen, algemeen directeur bol.com, zullen per dag tienduizenden artikelen (en op het drukste moment zelfs honderdduizenden) vertrekken. In Waalwijk wordt ook de dienst ‘Logistiek via bol.com’ georganiseerd. Daarbij verzorgt het bedrijf de logistiek andere web winkeliers in Nederland en België, die hun artikelen via bol.com (als marktplaats) verkopen.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!