Net Brussel neemt zijn 50ste Mercedes-Benz Econic in bezit

 04/01/2019  Michel Buckinx  Trucks
Net Brussel neemt zijn 50ste Mercedes-Benz Econic in bezit

Mercedes-Benz heeft vorig jaar zijn eerste Econic-voertuigen bij Net Brussel geleverd. Die levering maakte deel uit van een openbare aanbesteding voor 95 trucks voor de afvalophaling. Onlangs is nu dus het 50ste exemplaar geleverd.

Vorig jaar werden reeds 49 voertuigen geleverd, het 50ste was begin dit jaar aan de beurt. Er werd voor twee modellen gekozen: de Econic 2630 6×2 met aangedreven gestuurde as (voor een beter stuurgedrag) en de Econic 1830 4×2. André Dewilde, Directeur van het wagenparkbeheer van Net Brussel vertelt waarom voor Mercedes-Benz is gekozen: “Voor Brussel was dit eigenlijk een logische beslissing. Elk besluit moest zorgvuldig worden afgewogen en op verschillende hiërarchische niveaus worden goedgekeurd. Maar Mercedes-Benz maakte eerder ook al het verschil dankzij zijn perfecte technische ondersteuning. Een correcte prijs gaf de doorslag en liet de keuze op het merk uit Stuttgart vallen.”

Het wagenpark van Net Brussel telt 750 voertuigen, waaronder 400 trucks. De leverperiode van de nieuwe Econic’s loopt van 2017 tot 2020.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!