Net Brussel bestelt 95 Mercedes-Benz Econic

 13/11/2017  Claude Yvens  Trucks
Net Brussel bestelt 95 Mercedes-Benz Econic

Na een lange afwezigheid heeft Mercedes-Benz de laatste openbare aanbesteding van Net Brussel binnengehaald. Binnenkort komen 95 Econic 1830 en 2630 de vloot van Net Brussel vervoegen. Ze zullen onder meer instaan voor de huisvuilophaling in alle gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Het gaat om 35 Econic 2630 6×2 met een Rotopress opbouw van Faun en met een sturende naloopas, die de Econic extra wendbaar maakt. Die worden ingezet voor het ophalen van afvalcontainers bij bedrijven en particulieren, maar ook bij appartementen waar de bewoners hun afval in een gemeenschappelijke container legen. Daarbij komen nog 60 Econic 1830 4×2 met een klassieke VDK-vuilniswagenopbouw voor het ophalen van vuilniszakken. De levering ervan wordt gespreid over vier jaar.

De lage instap van de Econic was één van de redenen waarvoor voor Mercedes-Benz werd gekozen. “Onze mensen moeten vaak in- en uitstappen of op- en afstappen en dan is een gering hoogteverschil een belangrijk punt. Daarnaast was ook de aanwezigheid van een goed ontwikkelde truckconcessie in Sint-Pieters-Leeuw een belangrijk pluspunt voor ons”, getuigt André Dewilde, Directeur Reasearch & Development van het Wagenpark van Net Brussel. De prijs en de technische ondersteuning van Mercedes-Benz waren ook beslissend.

Brussel Net in cijfers

  • de vloot van Net Brussel bestaat in totaal uit 750 voertuigen, waarvan 400 vrachtwagens.
  • in totaal werken 2.800 mensen bij Net Brussel, waarvan 2.200 dagelijks op het terrein zelf actief zijn.

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!