Nestlé en XPO bouwen samen hoogtechnologisch logistiek centrum

 19/06/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics, ICT & Magazijninrichting
Nestlé en XPO bouwen samen hoogtechnologisch logistiek centrum

XPO Logistics en Nestlé gaan samen een ultramoderne logistieke hub bouwen in de Midlands (Verenigd Koninkrijk). Het centrum, dat in 2020 open gaat, zal vooral door Nestlé gebruikt worden voor de distributie van producten als Kit Kat, Nescafé en Maggi. Het wordt een gebouw van 60.000 m² waarin de meest moderne technologieën worden toegepast.

XPO Logistics investeert 55 miljoen pond in dit ‘state-of-the-art’ logistiek centrum, dat ook als laboratorium zal dienen. Een groot deel van de technologie wordt samen met Swisslog Logistics Automation ontwikkeld. Het gaat om geavanceerde sorteersystemen, robots die de bestellingen samenstellen en op paletten zetten, drones die de voorraden inventariseren, enzovoort. XPO wil er ook prototypes in reële omstandigheden testen voor ze elders in de wereld toe te passen.

In het logistieke centrum zullen ook predictieve IT-systemen komen die op basis van artificiële intelligentie data zullen analyseren om de personeelsbehoeftes en bestelvolumes te voorspellen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!