Nedcargo zal zijn totale dieselverbruik compenseren

 29/11/2018  Claude Yvens  Economie
Nedcargo zal zijn totale dieselverbruik compenseren

Nedcargo is de eerste grote logistieke dienstverlener die zijn totale dieselverbruik bij Shell gaat compenseren. Beide bedrijven zullen de CO2 die vrijkomt bij het wegtransport compenseren door in Peru bossen te beschermen en aan te planten.  

“Onze missie is om een logistieke keten zonder verspilling te realiseren”, zegt Nedcargo-directeur Roderick de la Houssaye. “We willen onze CO2-uitstoot in Nederland en België zoveel mogelijk reduceren. We vervangen bijvoorbeeld alle Euro 5-vrachtwagens door schonere vrachtauto’s, we bestellen 20 nieuwe LZVs, en we volgen de ontwikkelingen rond elektrificeren van transport en mogelijk gebruik van waterstof met grote belangstelling. Voorlopig zijn we echter nog aangewezen op fossiele brandstoffen, en dus stoten we CO2 uit. Dat willen we zoveel mogelijk compenseren.”

Hiervoor neemt Nedcargo deel aan het CO2-compensatieprogramma van Shell. Over de hele wereld werkt Shell samen aan projecten die de CO2 in de atmosfeer helpen verlagen. Tegelijkertijd verbeteren deze projecten het bestaan van lokale gemeenschappen en helpen ze de natuur te beschermen. De projecten genereren CO2-credits.

Lees alles over Shell in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!