Nedcargo Logistics rekent vanaf oktober ‘conjunctuurtoeslag’ aan

 03/09/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics
Nedcargo Logistics rekent vanaf oktober ‘conjunctuurtoeslag’ aan

Per 1 oktober 2018 gaat Nedcargo in Nederland en België de extra logistieke kosten te wijten aan de hoogconjunctuur doorberekenen aan haar klanten. De conjunctuurtoeslag zal op elke binnenkomende pallet van toepassing zijn.

Nedcargo informeerde haar klanten dat het al langer problemen heeft bij het verwerken van de sterke gestegen groei. “De hoogconjunctuur zorgt voor stijgende volumes en een complexere dienstverlening”, zegt Diederik Antvelink directeur-eigenaar van Nedcargo. “Deze problematiek is de laatste weken verder verergerd, zonder uitzicht op een structurele verbetering op korte termijn. Het volume gaat verder toenemen richting einde jaar. De opvang en verwerking van de sterke groei brengen voor Nedcargo veel extra kosten met zich mee. Wij zien ons genoodzaakt om een deel ervan op korte termijn te moeten doorberekenen om de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen waarborgen”.

De toeslag omvat het hele proces van inslag, opslag, uitslag tot aan eventuele uitlevering aan de eindklant. Ze geldt voor alle klanten, zowel in Nederland als in België. Vanaf 2019 zullen de gestegen kosten in de tarieven verwerkt worden.

Nedcargo verzorgt de distributie van 25.000 verschillende producten vanuit acht distributiecentra in Nederland en België, met een totale oppervlakte van bijna 260.000 m². Het behandelt bijna 5 miljoen pallets levensmiddelen per jaar.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!