Nachthub Van Moer kent ‘immense groei’

 28/02/2019  Claude Yvens  Economie
Nachthub Van Moer kent ‘immense groei’

De nachthub die Van Moer Logistics in Arendonk opende is een succes. Van Moer haalde er sinds de lancering in mei 2018 bijna 4000 containers van de weg overdag.

Overdag fungeert deze hub ook als distributie- en collectiepunt voor containers die ’s nachts voor klanten gehaald of gebracht moeten worden van of naar de terminals rond het Deurganckdok. Jo Van Moer, eigenaar van Van Moer Logistics, somt de eerste resultaten op : “Tijdens de laatste twee maanden van het tweede kwartaal van 2018 werden ’s nachts 882 containers vervoerd van en naar de Antwerpse haven. Gemiddeld komt dat neer op 2.4 chauffeurs die elk 9 containers kunnen transporteren tijdens 3 heen-en weerritten tussen de haven van Antwerpen en de nachthub te Arendonk. Tijdens het volledige derde kwartaal werden er ’s nachts 1736 containers vervoerd. Dat komt neer op een gemiddelde van 3.2 chauffeurs die elk 9 containers kunnen vervoeren. Tussen het tweede en derde kwartaal van 2018 is er dus sprake van een stijging van 31% qua nachtelijk vervoerde containers. Tijdens het vierde kwartaal van 2018 werden er 1373 containers vervoerd vanuit de nachthub, wat neerkomt op een gemiddelde van 22 nachtelijk vervoerde containers en iets minder dan 4 chauffeurs die elke nacht kunnen rijden.”

Het resultaat is verbluffend : “Eén vrachtwagen kan ‘s nachts 6 containers transporteren terwijl dat er overdag slechts 3 à 4 zijn. Op die manier halen we 9 vrachtwagens per dag van de weg, indien er 50 containers per nacht zouden worden vervoerd“, aldus Jo Van Moer,

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!