MSD Service: voortbouwen op reputatie

 28/04/2016  Claude Yvens  Expertise Center, Service
MSD Service: voortbouwen op reputatie

Toen TheTruckCompany op zoek ging naar een betrouwbare en onafhankelijke servicedienst voor bedrijfsvoertuigen kwamen ze al snel uit bij MSD, een merkonafhankelijke bedrijfswagengarage in Roeselare. Eigenaar Nicolas Dumoulin ging daarop in zee met TheTruckCompany en verhuisde naar de Bruggesteenweg in Hooglede Gits.

Het nieuwe bedrijf MSD Service is een joint venture waarin MSD en TheTruckCompany beide voor 50% aandeelhouder zijn. MSD (Mobile Service Dumoulin) werd een zestal jaar geleden door Nicolas Dumoulin opgericht als onafhankelijke bedrijfswagengarage in Roeselare. Al snel kon dit bedrijf over een uitstekende reputatie beschikken.

TheTruckCompany van zijn kant is één van de activiteiten van de familie Hoet. “Het bedrijf houdt zich bezig met de inkoop en verkoop van tweedehands en nieuwe bedrijfsvoertuigen (+/- 1750 stuks per jaar).”, vertelt ons Thibault Jonnaert, General Manager. “TheTruckCompany bouwt inmiddels een eigen netwerk uit, onder meer in Afrika, waar nog dit jaar de eerste vestiging in Ivoorkust geopende wordt. Ook in België willen we de verkoop stimuleren, enerzijds door extra diensten zoals financiering, maar anderzijds ook door een servicepunt voor alle onderhoud en reparaties. Hiervoor gingen we dus in zee met de onderneming MSD.”
msd (2)

Gestage uitbouw

Omdat de faciliteiten bij MSD aan de Beversesteenweg in Roeselare te klein uitvielen heeft het nieuwe MSD Service onderdak gevonden in gebouwen van de TheTruckCompany langs de Bruggesteenweg in Hooglede Gits. “Hier hebben we voldoende ruimte en zijn we gemakkelijk bereikbaar. Het is de bedoeling de werkplaatsen geleidelijk aan te breiden en ook de kantoorruimte te vergroten.”, geeft Nicolas Dumoulin aan. “Meteen willen we ook de zichtbaarheid van het bedrijf aanpakken en de aandacht vestigen op MSD Service door het vernieuwen van de voorgevel. Nu hebben we al een werkplaats met twee poorten, één lange werkput en vijf werkposten in het totaal. We verzorgen hier het onderhoud en reparaties van alle merken motorvoertuigen en getrokken materieel. Daarnaast kunnen we ook werken aan koelgroepen, laadkleppen, hydraulica en zelfs het richten van chassis. Voor tal van zaken kunnen we overigens terecht bij TheTruckCompany, die banden heeft met de Turbos Hoet Group, waardoor we kunnen rekenen op de volledige steun van de complete Turbos Hoet Group. Dat geeft ons voordelen voor zaken als carrosseriewerk of de snelle levering van onderdelen via TH Parts.”

De werkplaatsen zijn nu al voorzien van de nieuwste uitrusting op het vlak van onderhoud en worden bemand met ervaren personeel. MSD Service kan rekenen op 10 mechanici. De werkplaats staat tevens in voor de technische inspectie van alle tweedehandsvoertuigen en eventuele aanpassingen of reparaties aan die voertuigen.

“We richten ons zowel tot KMO’s als internationale transportbedrijven,” gaat Nicolas verder. “We bieden overigens een 24-uren pechverhelping onderweg aan. Hiervoor hebben we een volledig ingerichte mobiele servicewagen. Zoals de zaken nu lopen wordt uitbreiden een dringende zaak, want de werkplaats staat vol en dat zonder dat we al veel ruchtbaarheid gegeven hebben aan dit nieuwe initiatief.”

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!