Mooi succes voor de Belgische deelname aan het belangrijkste logistieke salon van China

 19/10/2018  Claude Yvens  Contract Logistics
Mooi succes voor de Belgische deelname aan het belangrijkste logistieke salon van China

De Belgische logistieke sector heeft zich op de 13de China International Logistics Fair (CILF) van Shenzhen verenigd voorgesteld (ruim 1.800 exposanten en meer dan 134.000 bezoekers).

Dit jaar hebben het AWEX en Logistics Wallonia in de havens van Antwerpen en Zeebrugge hun krachten gebundeld. Tijdens het salon hebben de Belgische deelnemers een seminar gehouden over het thema: “Belgium: the best gateway to the European market”. Hierbij hebben alle aanwezigen hun bijdrage geleverd om België als een volledig logistiek systeem voor te stellen.

Volgens Bernard Piette (Logistics in Wallonia) zijn de resultaten voor de deelnemende bedrijven veelbelovend: “Via een snelle debriefing na het salon konden we reeds opmaken dat er nieuwe handelsovereenkomsten met Chinese bedrijven zijn afgesloten en dat deze laatste steeds meer de ambitie hebben om de Europese markt te veroveren. De recente aankondiging van de verwachte komst van Cainiao / Alibaba naar Luik heeft die relaties ontegensprekelijk een flinke duw in de rug gegeven.

In de marge van het salon werd ook een nieuw Memorandum of Understanding ondertekend tussen Logistics in Wallonia en het NewCentury Cross-border E-commerce Industry Park Galaxy, een kennis- en prestatiecentrum voor de cross-border onlinehandel. “Het doel van deze overeenkomst bestaat eruit onderling informatie en goede praktijken uit te wisselen om een wederzijdse toegang tot de Chinese en Europese markten te stimuleren”, verklaart Bernard Piette nog.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!