Montea levert gebouwen op voor Malysse-Sterima, Edialux en WFS

 21/12/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics, Real Estate
Montea levert gebouwen op voor Malysse-Sterima, Edialux en WFS

Vastgoedontwikkelaar Montea heeft het jaar afgesloten met de oplevering van drie projecten in België. Het gaat om gebouwen in Luik (op de luchthaven), een distributiecentrum voor Edialux in Bornem en een beveiligd gebouw voor WFS op Brucargo. Hun totale oppervlakte is 43.000 m².

Op de zone Flexport van Liege Airport bouwde Montea een distributiecentrum van 20.700 m² waarin een logistiek centrum voor Malysse-Sterima is gehuisvest, met onder andere sterilisatieruimtes. Daarnaast werden langetermijncontracten getekend met Easylog en Sinotrans.

In Bornem bouwde de groep een logistieke site op de voormalige site van Beherman langs de N16, waar de logistieke en productieactiviteiten van Edialux zijn ondergebracht. De vorige site van de producent van oplossingen voor gewasbescherming en ongediertebestrijding – eveneens in Bornem – was te klein geworden. Omdat de producten die er gestockeerd worden potentieel gevaarlijk zijn, voldoet het gebouw van 12.000 m² aan de strikste Seveso-normen.

Voor World Wide Flight Services (WFS) bouwde Montea een 10.000 m² groot TAPA-A distributiecentrum te Brucargo (Foto). Het beschikt over geconditioneerde ruimtes en voldoet aan de TAPA-A beveiligingsstandaarden.

Samen vertegenwoordigen deze ontwikkelingen een investeringswaarde van bijna 30 miljoen, waardoor Montea haar groeidoelstelling van 900 miljoen eind 2018 behaalt.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!