Montea haalt verschillende grootschalige projecten binnen

 23/02/2016  TransportMedia  Contract Logistics
Montea haalt verschillende grootschalige projecten binnen

Vastgoedmaatschappij Montea die gespecialiseerd is in logistieke combinaties in België, Nederland en Frankrijk kondigt verschillende grootschalige projecten aan. We denken hierbij in de eerste plaats aan een duurzaam distributiecentrum voor CdS in Vorst, goed voor een investering van 7,2 miljoen euro en aan een partnerschap voor de ontwikkeling van de logistieke zone Blue Gate in Antwerpen.

Voor CdS lanceerde Montea een duurzaam build-to-suit-project voor een oppervlakte van 10.500 m2 in het kader van het rehabilitatieplan voor de site van Vorst. Het bedrijf haalde dit project op 15 februari binnen. Het gebouw zal voor een vaste duur van 15 jaar worden verhuurd en het initiële huurrendement bedraagt zo’n 0,5 miljoen euro per jaar (foto).

Voor de logistieke zone Blue Gate is Montea als exclusieve partner van het Blue O’pen-consortium aangeduid voor de ontwikkeling van de logistieke zone van ongeveer 6,5 ha. Blue O’pen bestaat uit DEME en Bopro en is partner van de Stad Antwerpen, PMV en W&Z voor de sanering en de rehabilitatie van de site Petroleum Zuid in Antwerpen. Vanaf de 2de helft van 2017 zal Montea er een CO2-neutraal logistiek park aanleggen, een project dat een investering van 26 miljoen euro inhoudt.